Betekenis: Bottom of the funnel (BOF)

Bottom of the funnel (BOF) komt na top of the funnel (TOF) en mid of the funnel (MOF). Het verwijst naar de laatste stap in de klantreis, wanneer een klant klaar is om een aankoop te doen. Dit is de fase van het verkoopproces waarin een klant zich bewust is geworden van een product of dienst en stappen heeft ondernomen om er meer over te weten te komen. In dit stadium is een klant waarschijnlijk producten en diensten aan het vergelijken, zijn opties aan het overwegen en zijn beslissing aan het afwegen. Het doel van de BOF-fase is om de oriënterende (see) / overwegende (think) klant om te zetten in een betalende (do), om vervolgens bestaande klant of fan te worden (care).

BOF in het See, Think, Do, Care, Model

BOF is hetzelfde als de do-fase of de care-fase (bij retargeting van bestaande klanten of e-maillijst subscribers) in het See, Think, Do, Care, Model. Meer over de volledige online marketing funnel lees je in deze blog.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.