Zo kun jij geld verdienen met TikTok
24 november 2022 
in TikTok

Zo kun jij geld verdienen met TikTok

In korte tijd is TikTok uitgegroeid tot één van de populairste social media netwerken onder jongeren. En waar veel mensen zijn, is ook veel geld te verdienen. Je spendeert al zoveel tijd op TikTok, dus waarom zou je er geen geld mee verdienen? Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar mogelijk is het zeker. In dit artikel leggen wij jou precies uit hoe jij geld kunt verdienen doormiddel van TikTok.

Wat is TikTok?

Waarschijnlijk hoeven we je dit allang al niet meer uit te leggen, maar voor de mensen die nog niet bekend zijn met TikTok is het wel handig om even kort te bespreken wat TikTok precies is.

TikTok is een social media app voor video’s die razend populair is onder jongeren. De meeste gebruikers zijn onder de 20 jaar oud, maar langzaam beginnen ook wat oudere jongeren de app te gebruiken. TikTok is een social media platform waar je video’s kunt delen met anderen op het platform. Het lijkt erg op Instagram, alleen is dit platform alleen bedoeld voor video’s. Wat wel overeenkomt is het hebben van je eigen profiel met een overzicht van jouw geplaatste video’s en jouw aantal volgers en is er een tijdlijn van alle video’s op het platform. Je kunt TikTok gratis downloaden op je telefoon.

5 manieren om geld te verdienen met TikTok

Oke! Nu we ons geheugen over TikTok weer even hebben opgefrist is het tijd om te ontdekken op welke manieren jij Geld kunt verdienen met TikTok. We zullen de 5 beste verdienmodellen op TikTok met je behandelen.

1: TikTok-influencer

We beginnen met de meest voordehandliggende optie - TikTok-influencer. Niet de makkelijkste maar wel de bekendste manier om geld te verdienen met TikTok. Een influencer is iemand die zichzelf inzet of door een bedrijf wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van een bepaalde doelgroep. Om influencer te worden, moet je publiek groot genoeg zijn om te spreken van ‘beïnvloeding van een doelgroep’. Om dit punt te bereiken zul je dus wel wat consistentie en discipline moeten hebben.

2: Verkoop succesvolle TikTok-accounts

Veel bedrijven maken maar al te graag gebruik van nieuwe kansen om meer omzet te genereren. Één van die kansen is TikTok. De meeste bedrijven willen wel een TikTok-account, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Hierdoor wordt het aanmaken van een dergelijk account vaak uitgesteld. En precies daar ligt een markt voor de ervaren gebruiker die graag geld wil verdienen met TikTok: creëer een succesvol TikTok-account dat gerelateerd is aan een specifieke niche (denk aan kleding, reizen, kunst, koken of musea), benader bedrijven binnen die niche, vertel ze over de kansen en mogelijkheden van TikTok en verkoop het voor een leuke prijs.

3: Werk samen met een betrouwbaar merk

Je hoeft geen duizenden volgers te hebben om een samenwerking met een betrouwbaar merk aan te gaan. Veel merken kiezen er namelijk bewust voor om samenwerkingen aan te gaan met personen met minder volgers. Deze personen hebben namelijk vaak een persoonlijkere band met hun volgers dan iemand met een miljoen volgers. Benader op een unieke manier betrouwbare merken die passen bij jouw stijl en TikTok-account, laat zien wat jij kunt bieden (denk aan user-generated content), maak hen enthousiast en sleep een mooie samenwerking binnen.

4: Plaats affiliate links naar webshops

Steeds meer webshops en andere bedrijven hebben een affiliate marketing systeem. Bij affiliate marketing worden partners gevraagd producten te promoten via bijvoorbeeld hun social media-kanalen. Levert dit het bedrijf extra online bezoekers of verkopen op? Dan ontvangt de partner over iedere extra bezoeker of verkoop die plaatsvindt via zijn/haar kanaal een affiliate commissie. Op TikTok kun je gemakkelijk producten promoten via je video’s. Worden je kijkers enthousiast, klikken ze op de affiliate link die ze naar de productpagina van het bedrijf brengt en kopen ze het product? Dan krijg jij hier een bedrag voor.

5: Adverteren

Wil je TikTok gebruiken om het aantal bezoekers op je website te verhogen of sales van je eigen bedrijf te vergroten? En wil je op die manier geld verdienen via TikTok? Plaats dan advertenties. Het plaatsen van advertenties kost geld, maar je bent doormiddel van advertenties ook in staat om dit dubbel en dwars terug te verdienen.

Over de schrijver