Waarom is Calendly een must voor iedere service business?
Amy
24 november 2021 

Waarom is Calendly een must voor iedere service business?

Druk zijn is goed voor business. Maar je agenda bijhouden is soms bijna een dagtaak. Calendly is er om je hierbij te helpen.

Calendly is een online software voor het plannen van afspraken. Calendly helpt je met professioneel en efficiënt plannen van meetings. Elimineer heen en weer mailen en laat Calendly het werk voor je doen!

Hoe werkt Calendly?

1. Stel je beschikbaarheid in.

2. Deel je Calendly link.

3. Wordt geboekt.

Calendly maakt het gemakkelijk om met iedereen, altijd en overal een vergadering te plannen. Gewoon door een link te delen. Dit kan ook naar mensen zonder een Calendly account. Geef zelf je beschikbaarheid door aan Calendly, dit zijn de momenten dat je beschikbaar bent op bepaalde dagen. Of koppel Calendly aan je online agenda, bijvoorbeeld via Google calender of je Apple agenda. 

Je maakt één vergaderverzoek aan en iedereen kiest uit een lijst met tijden dat je beschikbaar bent. Iedereen kiest een tijdslot en de meeting verschijnt automatisch op je kalender. Van gedachten veranderd? Een meeting verzetten is net zo makkelijk als het inplannen. Calendly handelt al je boekingen, herinneringen en follow-ups. Hierdoor kan jij je focussen op dingen die echt belangrijk zijn.Pros en Cons van Calendly

Pros

- Makkelijke integratie met je online agenda: Calendly integreert automatisch erg goed met meerdere online agenda's, zoals Google Agenda. Zolang je je agenda up-to-date houdt, werkt dit vlekkeloos.

- Gebruiksvriendelijk: De links zijn er makkelijk te delen, of je integreert het in je website. En met een klik op de knop kunnen je gasten een afspraak met je inplannen. Heen en weer mailen om een geschikte tijd te vinden is hiermee verleden tijd.

- Tijd besparend: Calendly regelt alles. Van het inplannen, reminders tot follow-ups. Calendly kan het allemaal. Geef het onnodige werk uit handen, om meer tijd te hebben voor de belangrijke zaken. Wil je de afspraak verzetten? Ook dit is geen probleem.

- Deel alleen je beschikbaarheid: Met Calendly is het makkelijk om je beschikbaarheid te delen, zonder andere inzicht te geven in je privé afspraken. 

Cons

- Discipline: Er kan een meeting geboekt worden op alle tijden dat je als beschikbaar hebt opgegeven. Onverwachts andere plannen? Vergeet dit dan niet te updaten in je agenda of Calendly zelf. Anders heb je kans dat je geboekt wordt voor een meeting. 

- Gratis versie heeft beperkte mogelijkheden: Met deze versie kan je een onbeperkte hoeveelheid meetings inplannen, maar wel voor één soort event (Bijvoorbeeld een Sales Call via Zoom.) Voor sommige bedrijven werkt dit prima. Maar als je meer mogelijkheden zoekt, dan raden wij aan om een betaald account aan te schaffen. 

Wat kost Calendly?

Er zit was tussen voor iedereen:

Gratis basis versie: Onbeperkt gebruik, maar dit geldt voor één soort event. 

En er zijn drie betaalde versies: Essentials ($8 p.m), Professional ($12 p.m) en Teams ($16 p.m).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kun je direct aan de slag met deze tips? Of heb je nog veel vragen naar aanleiding van deze blog? Dan staan wij bij The Ecom Agency altijd voor je klaar voor op maat gemaakt advies. Wij kijken graag naar je wensen en helpen jou met het opzetten van je marketingstrategie. Klik hier om een gratis strategiegesprek in te plannen via onze eigen Calendly ;) 


Over de schrijver
Amy