Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Gaat TikTok weg uit Nederland?

Waarom gaat TikTok weg uit Nederland?

Geen zorgen! TikTok gaat voorlopig zeker niet weg uit Nederland, Er zijn op dit moment in iedergeval geen aanwijzingen dat TikTok weg gaat uit Nederland.

De Nederlandse overheid heeft geen plannen aangekondigd om TikTok te verbieden of te beperken. Er zijn ook geen berichten geweest over een mogelijk vertrek van TikTok uit Nederland.

Blijft TikTok in Nederland?

TikTok is één van de populairste sociale media-apps in Nederland. Het is een platform dat veel bedrijven en influencers gebruiken om hun merk te promoten. Daarnaast biedt TikTok veel mogelijkheden om content te delen en te creëren. Het is ook een populaire manier voor Nederlanders om content te delen en te ontdekken.

Zekerheid dat TikTok voorlopig in Nederland blijft

De Nederlandse overheid heeft ook aangekondigd dat ze de app blijft steunen. Het bedrijf heeft ook recentelijk een kantoor geopend in Amsterdam, wat aangeeft dat het bedrijf hun aanwezigheid in Nederland wil versterken.

Ze zullen waarschijnlijk meer inzetten op het bevorderen van veilig gebruik van de app en het verbeteren van de kwaliteit van de content die wordt geüpload.

Hoeveel gebruikers heeft TikTok?

TikTok heeft op moment van schrijven meer dan 3 miljoen gebruikers in Nederland. en wereldwijd meer dan 1 miljard actieve gebruikers, hiermee staat het op de 7e plek als het om meest gebruikte apps gaat. Het aantal gebruikers stijgt elke maand, wat aangeeft dat de app steeds populairder wordt in Nederland.

Met een verbijsterend aantal van 672 miljoen downloads werd het uitgeroepen tot de meest gedownloade app van het jaar. Het succes van TikTok was niet alleen te danken aan het aantal downloads, maar ook aan de diverse gebruikersgemeenschap die het platform aantrok.

Zitten er meer mannen of vrouwen op TikTok?

In januari 2023 kwamen er interessante statistieken naar voren over de gebruikers van TikTok. Het bleek dat bijna de helft, namelijk 45,9 procent, van de wereldwijde gebruikers man was, terwijl de overige 54,1 procent vrouwelijk was. Dit benadrukte dat TikTok een platform was dat mensen van alle geslachten aansprak en een inclusieve omgeving bood voor zelfexpressie.

Leeftijden op TikTok

Naast het geslacht werden ook de leeftijdsgroepen van TikTok-gebruikers onderzocht. Het grootste percentage gebruikers, namelijk 38,9 procent, viel in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar. Deze jongvolwassenen omarmden TikTok als een plek om hun stem te laten horen, hun talenten te tonen en in contact te komen met gelijkgestemden over de hele wereld.

Op de voet volgend waren de gebruikers in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar, die goed waren voor 32,4 procent van het totale aantal gebruikers. Deze groep vond op TikTok een platform om te blijven groeien, hun passies na te jagen en verbinding te maken met een diverse gemeenschap.

Zelfs de leeftijdsgroep van 35 tot 44 jaar was vertegenwoordigd op TikTok, zij het in iets kleinere mate met 15,6 procent van het totaal. Deze groep ontdekte dat TikTok een bron van entertainment en inspiratie kon zijn, terwijl ze de kans kregen om met jongere generaties in contact te komen.

Adverteren via TikTok?

Wij zijn een online marketing bureau gespecialiseerd in e-commerce met veel ervaring met onder andere adverteren op TikTok. Wist jij dat onze TikTok experts zelfs een van de eersten in Nederland waren die op TikTok konden adverteren? Bekijk onze TikTok ads pagina voor meer info of plan hier een gratis strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw onderneming op TikTok te bespreken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.