The Ecom Agency blog

Betekenis: NAW-gegevens

Wat zijn NAW-gegevens?  NAW staat voor Naam-NAW staat voor naam-adres-woonplaats. Het is een verzameling gegevens die een persoon identificeren, waaronder naam, adres, woonplaats, geboortedatum en andere persoonlijke informatie. Deze gegevens worden vaak gebruikt om informatie over een persoon of bedrijf te verzamelen of verwerken, zoals bij het invullen van formulieren of het verzamelen van klantinformatie.

NAW-gegevens staan voor Naam, Adres en Woonplaats. Het is een verzameling gegevens die wordt gebruikt om iemand te identificeren. Deze gegevens worden vaak gebruikt bij het verwerken van bestellingen, het verzenden van post of het verstrekken van informatie aan derden.  De NAW-gegevens bestaan uit de volgende informatie:

Naam: De naam van de persoon die de bestelling plaatst of de informatie ontvangt.

Adres: Het adres waar de persoon woont of waar hij zaken doet. Dit kan een postbusadres zijn, maar ook een fysiek adres.

Woonplaats: De stad of gemeente waar de persoon woont of zaken doet. Dit kan ook een buitenlandse locatie zijn.

Het is belangrijk dat deze gegevens correct en up-to-date zijn, omdat anders de bestelling niet op tijd kan worden afgeleverd of er problemen kunnen ontstaan met betrekking tot betaling en facturering. Daarnaast is het belangrijk dat bedrijven hun klantinformatie up-to-date houden om te voorkomen dat ze in strijd handelen met privacywetten zoals GDPR (General Data Protection Regulation).  Het is belangrijk dat bedrijven hun klantinformatie up-to-date houden om te voorkomen dat ze in strijd handelen met privacywetten zoals GDPR (General Data Protection Regulation). Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle NAW-gegevens correct en up-to-date zijn, omdat anders de bestelling niet op tijd kan worden afgeleverd of er problemen kunnen ontstaan met betrekking tot betaling en facturering.

NAW gegevens

Reactie plaatsen