The Ecom Agency blog

Betekenis: NAW-gegevens

Wat zijn NAW-gegevens?

NAW gegevens zijn een verzameling gegevens die een persoon of bedrijf identificeren, waaronder naam, adres, woonplaats, geboortedatum en andere persoonlijke informatie. Deze gegevens worden vaak gebruikt om informatie over een persoon of bedrijf te verzamelen of verwerken, zoals bij het invullen van formulieren of het verzamelen van klantinformatie.


Waar staat NAW voor?

NAW-gegevens staan voor Naam, Adres en Woonplaats. Het is een verzameling gegevens die wordt gebruikt om iemand te identificeren. Deze gegevens worden vaak gebruikt bij het verwerken van bestellingen, het verzenden van post of het verstrekken van informatie aan derden.  De NAW-gegevens bestaan uit de volgende informatie:

Naam:

De naam van de persoon die de bestelling plaatst of de informatie ontvangt.

Adres:

Het adres waar de persoon woont of waar hij zaken doet. Dit kan een postbusadres zijn, maar ook een fysiek adres.

Woonplaats:

De stad of gemeente waar de persoon woont of zaken doet. Dit kan ook een buitenlandse locatie zijn.

Up-to-date

Het is belangrijk dat deze gegevens correct en up-to-date zijn, omdat anders de bestelling niet op tijd kan worden afgeleverd of er problemen kunnen ontstaan met betrekking tot betaling en facturering. Daarnaast is het belangrijk dat bedrijven hun klantinformatie up-to-date houden om te voorkomen dat ze in strijd handelen met privacywetten zoals GDPR (General Data Protection Regulation).

Het is belangrijk dat bedrijven hun klantinformatie up-to-date houden om te voorkomen dat ze in strijd handelen met privacywetten zoals GDPR (General Data Protection Regulation). Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle NAW-gegevens correct en up-to-date zijn, omdat anders de bestelling niet op tijd kan worden afgeleverd of er problemen kunnen ontstaan met betrekking tot betaling en facturering.

NAW gegevens

NAW gegevens voorbeeld:

De NAW-gegevens van The Ecom Agency zijn: 

Naam: The Ecom Agency B.V. 

Adres: Jelle Zijlstraweg 100 

Woonplaats: 1689 ZX Hoorn

Verschil tussen NAW- en persoonsgegevens

NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats) zijn gegevens die nodig zijn voor bezorging en administratieve verwerking.

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die direct of indirect kunnen worden gekoppeld aan een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit omvat bijvoorbeeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, maar ook persoonlijke voorkeuren, gezondheidsinformatie, financiële gegevens, sociale media accounts en meer.

Online marketing uitbesteden?

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.