Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: E-mailadres

Een e-mailadres is een unieke adresstring die gebruikt wordt om e-mails te verzenden en ontvangen. Het bestaat uit een gebruikersnaam gevolgd door een @-symbool en daarna de domeinnaam van de provider, zoals bijvoorbeeld example@(domijnnaam).com 

Het E-mail adres is een relatief recent verschijnsel. Het eerste systeem dat "elektronische post" mogelijk maakte, was het "Compatible Time-Sharing System" (CTSS) van MIT, dat in 1961 werd gelanceerd. Het CTSS-systeem was een unieke manier om bestanden via een computernetwerk te delen. In 1971 introduceerden Ray Tomlinson en de ARPANET-ontwikkelaars een nieuw mailprogramma dat als eerste het gebruik van "@" als een scheidingsteken tussen gebruikersnamen en domeinnamen introduceerde. In 1978 werd het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) geïntroduceerd, waardoor het mogelijk werd om e-mail over meerdere computernetwerken te verzenden. In de jaren 80 en 90 werd het verzenden van e-mail steeds populairder, met de introductie van commerciële ISP's, zoals CompuServe, Prodigy en America Online. 

In de jaren 2000 verschenen er meer diensten voor het verzenden van e-mails, zoals Gmail, Yahoo Mail en Hotmail. Deze diensten bieden gebruikers een gratis en gemakkelijke manier om e-mails te verzenden en te ontvangen. Tegenwoordig worden er ook meer geavanceerde e-mailtoepassingen gebruikt, zoals Outlook en Apple Mail.

Reactie plaatsen