Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: E-mailadres

Wat is een E-mailadres?

Een e-mailadres is een unieke adresstring die gebruikt wordt om e-mails te verzenden en ontvangen. Het bestaat uit een gebruikersnaam gevolgd door een @-symbool en daarna de domeinnaam van de provider, zoals bijvoorbeeld example@(domijnnaam).com

Geschiedenis van het E-mail adres

Het E-mail adres is een relatief recent verschijnsel. Het eerste systeem dat "elektronische post" mogelijk maakte, was het "Compatible Time-Sharing System" (CTSS) van MIT, dat in 1961 werd gelanceerd. Het CTSS-systeem was een unieke manier om bestanden via een computernetwerk te delen. In 1971 introduceerden Ray Tomlinson en de ARPANET-ontwikkelaars een nieuw mailprogramma dat als eerste het gebruik van "@" als een scheidingsteken tussen gebruikersnamen en domeinnamen introduceerde. In 1978 werd het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) geïntroduceerd, waardoor het mogelijk werd om e-mail over meerdere computernetwerken te verzenden. In de jaren 80 en 90 werd het verzenden van e-mail steeds populairder, met de introductie van commerciële ISP's, zoals CompuServe, Prodigy en America Online.

In de jaren 2000 verschenen er meer diensten voor het verzenden van e-mails, zoals Gmail, Yahoo Mail en Hotmail. Deze diensten bieden gebruikers een gratis en gemakkelijke manier om e-mails te verzenden en te ontvangen. Tegenwoordig worden er ook meer geavanceerde e-mailtoepassingen gebruikt, zoals Outlook en Apple Mail.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.