The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Domeinnaam

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is de naam die wordt gebruikt om een website of webpagina te identificeren op het internet. Het is als het ware het adres van een website, vergelijkbaar met het adres van een huis of gebouw. Een domeinnaam bestaat uit een unieke combinatie van letters en/of cijfers, gevolgd door een extensie zoals .nl, .com of .org.

De keuze van een domeinnaam is belangrijk, omdat deze bepalend kan zijn voor de vindbaarheid van een website en het imago van een bedrijf of organisatie. Het is daarom vaak verstandig om een domeinnaam te kiezen die aansluit bij de naam of het merk van een bedrijf of organisatie, zodat deze makkelijk te onthouden is voor bezoekers van de website.

Domeinnamen worden beheerd door organisaties die verantwoordelijk zijn voor het toekennen en registreren van domeinnamen. Deze organisaties worden ook wel domeinnaamregistrars genoemd. Een domeinnaam kan worden geregistreerd voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld één of meerdere jaren, en moet jaarlijks worden verlengd om te voorkomen dat deze verloren gaat.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.