Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: MKB

Wat is MKB?

Het MKB is een belangrijke sector in de Nederlandse economie. Het omvat een groot aantal bedrijven die qua omvang kleiner zijn dan grote bedrijven. Het MKB bestaat uit verschillende typen bedrijven, waaronder zelfstandige ondernemers, familiebedrijven, start-ups en kleine tot middelgrote ondernemingen.

Het MKB speelt een belangrijke rol in de werkgelegenheid en innovatie in Nederland. Volgens cijfers van het CBS was in 2020 ongeveer 62% van alle banen in Nederland afkomstig uit het MKB. Bovendien zijn veel innovaties afkomstig van kleine en middelgrote ondernemingen.

In Nederland wordt het MKB vaak gedefinieerd als bedrijven met minder dan 250 medewerkers en een jaaromzet van minder dan 50 miljoen euro. Het is belangrijk op te merken dat deze definitie kan variëren afhankelijk van de context. In sommige gevallen kan het MKB bijvoorbeeld worden gedefinieerd als bedrijven met minder dan 100 medewerkers en een jaaromzet van minder dan 10 miljoen euro.

Het MKB heeft vaak te maken met specifieke uitdagingen, zoals een beperkt budget, beperkte middelen en een gebrek aan schaalvoordelen. Desondanks hebben veel MKB-bedrijven zich bewezen als zeer succesvolle en innovatieve ondernemingen, die bijdragen aan de economie en werkgelegenheid in Nederland.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.