The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Consumentengedrag

Wat is consumentengedrag?

Consumentengedrag verwijst naar de handelingen en beslissingen die consumenten nemen bij het kopen, gebruiken en wegdoen van producten en diensten. Het omvat een breed scala aan factoren die van invloed zijn op het koopgedrag van consumenten, zoals psychologische, sociale, culturele en economische factoren.

Psychologische factoren omvatten bijvoorbeeld de persoonlijkheid, perceptie, motivatie, attitudes en waarden van consumenten, evenals hun perceptie van producten en merken. Sociale factoren omvatten de invloed van familie, vrienden en sociale netwerken, terwijl culturele factoren verwijzen naar de invloed van cultuur, subculturen en maatschappelijke waarden en normen op consumentengedrag.

Economische factoren spelen ook een belangrijke rol bij consumentengedrag, zoals het inkomen, de prijs van producten en diensten en de beschikbaarheid van alternatieven. Het begrijpen van consumentengedrag is belangrijk voor bedrijven en marketeers om effectieve marketing- en verkoopstrategieën te ontwikkelen en aan te passen aan de behoeften en wensen van consumenten. Dit kan helpen bij het vergroten van de omzet, het behouden van klanten en het opbouwen van merkloyaliteit.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.