Wat is dropshipping?

Dropshipping in Nederland & Joshua Kaats

We hebben inmiddels allemaal weleens van dropshipping gehoord door het succes in Nederland van onder andere de dropship academy cursus van Joshua Kaats. Met deze cursus hielp en helpt hij nog steeds duizenden mensen met het bouwen van hun dropshipping webshop. Dit ging niet altijd goed en sommige dropshippers eindigde zelfs in het Youtube programma Boos. Maar er zijn ook vele succesverhalen bekend die vaak beginnen bij de bekende "facebook advertentie van Joshua." Mollie betaald in Nederland binnen een dag uit waardoor droshippers in vergelijking met andere landen in Europa snel een goede cashflow konden creëren na het vinden van winnende producten en daarmee door konden opschalen met Facebook ads en inmiddels ook veel met TikTok ads. Maar wat houdt dropshipping nou precies in en hoe begin je ermee? In deze blog beantwoorden we je vragen.

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is een manier van verzenden binnen e-commerce waarin jij als webwinkelier producten verkoopt aan klanten op jouw eigen webshop die je zelf niet op voorraad hebt. Dit biedt enorme cashflow voordelen, waar webshops vaak mee kampen. Wat tegenwoordig erg bekend is is het "Alixpresss dropshipping", maar dit is slechts een manier die ik minder zou aanraden. Met mijn kleding brand Ballin Amsterdam was ik bijvoorbeeld ook dropship leverancier van een aantal kleding marketplaces en ik ken meerdere webshops die hun volledige assortiment of een deel van hun assortiment dropshippen. Dit kan met alle mogelijke producten en de leverancier hoeft zeker niet perse in China te zitten. De "China variant" is wel veruit het meest bekend in Nederland, waarschijnlijk door de vele dropshipping cursussen die je hierover leren.

Wat is dropshipping

Dropshipping leverancier

In principe kan elk bedrijf wat een product heeft leverancier zijn voor jouw dropshipping webshop. Zoals in het voorbeeld wat ik hierboven al aan gaf van kledingmerk Ballin Amsterdam. In Nederland en Europa zijn er ook bekende leverancier zoals VidaXL en Bigbuy. Zoek je een goede leverancier voor producten uit China ? Neem dan contact met ons op door hier te klikken en een call in te plannen, zodat we je kunnen koppelen aan een goede Nederlandse dropshipping agent die jou koppelt met de beste en meest betrouwbare leveranciers van China, die ook nog eens een relatief snelle levertijd hebben. Want de levertijd is erg belangrijk. De standaarden hiervoor zijn hoog in Nederland en je wilt niet dat klanten weken tot zelfs maanden op hun pakketje moeten wachten. Dit zal ten kosten gaan van het imago van jouw webshop en zal je ook de nodige Facebook blokkades opleveren. 

Dropshipping beginnen  

Het dropshippen vanuit China kan een goede manier zijn om kennis te maken met e-commerce, en tevens een goede manier om cashflow op te bouwen als online ondernemer. Echter zouden wij dit niet altijd aanraden, omdat je voor de lange termijn niks opbouwt en je vaak te maken hebt met lange levertijden vergeleken met Nederlandse standaarden. Probeer creatief om te gaan met een eventuele dropshipping oplossing voor jouw webshop en eventueel te zoeken naar high ticket dropshipping leveranciers van duurdere producten zoals bureaustoelen, hometrainers of aquariums. De mogelijkheden hierin zijn groot! Ook zijn er op Youtube veel video's beschikbaar die je kunnen leren om te beginnen met dropshippen.

Over de schrijver
Auke de Geus is de founder van The Ecom Agency en degene die de dagelijkse leiding heeft. Zijn grootste expertise binnen de diensten die The Ecom Agency aanbied is Facebook ads. Auke de Geus leerde Facebook ads in 2016 toen hij gefocust was op de ecommerce tak van het door hem in 2015 opgerichte kledingmerk Ballin Amsterdam. Naast Facebook ads maakte hij hierdoor ook kennis met E-mail marketing, influencer marketing en Google ads. In begin 2021 kreeg Auke met The Ecom Agency ook al redelijk vroeg de kans om op TikTok te adverteren.