Wat is Klaviyo en waarom is het zo goed voor e-commerce?
07 oktober 2022 

Wat is Klaviyo en waarom is het zo goed voor e-commerce?

Wil jij werken aan klantenbinding en tegelijkertijd je omzet verhogen? Dan kan het voor jouw bedrijf enorm interessant zijn om de e-mailmarketing mogelijkheden van Klaviyo in te zetten. Klaviyo is een zeer effectief en krachtig e-mailmarketing platform om onder meer een hogere customer lifetime value te bereiken. In deze blog vertellen we je precies wat Klaviyo precies is en waarom zo veel e-commerce bedrijven er gebruik van maken.

Wat is Klaviyo?

Klaviyo is een e-mail marketing tool gebouwd voor webwinkels. Klaviyo maakt het mogelijk om slimme segmenten te maken op basis van jouw data, zodat je het juiste bericht op het juiste moment naar de juiste klant(en) kunt sturen. E-mails zijn zo krachtig voor bedrijven, omdat herhaalde klanten minder kosten en meer opbrengen dan nieuwe klanten. Acquisitie is goed. Behoud is beter.

Klaviyo is dan ook niet voor niets één van de gemakkelijkste en meest effectieve tactieken om je klantretentie te verbeteren en omzet te verhogen. Sterker nog, als we Klaviyo implementeren bij onze klanten zien we dat dit tot wel 60% van de totale omzet kan genereren. Bij The Ecom Agency streven we naar 30% van de totale omzet uit e-mailmarketing voor onze klanten. In deze case lees je bijvoorbeeld hoe wij voor onze klant JuiceXpress  37% van de omzet binnenhalen vanuit e-mail marketing.

E-mail marketing Klaviyo

Wat is Mailchimp?

Mailchimp is, net als Klaviyo, een software die je helpt bij het maken en onderhouden van je mailing lijsten, nieuwsbrieven en campagnes. Mailchimp geeft je de volledige controle over jouw e-mailmarketing. Door het grote aanbod aan tools kun je simpel en snel jouw e-mailmarketing beheren.

MailChimp VS Klaviyo

Mailchimp is een uitstekende tool voor nieuwsbrieven, maar waar veel bedrijven tegenaan lopen is hoe zij die data via Mailchimp kunnen integreren. De kracht van data-gedreven marketing zit namelijk ook in het combineren van data voor je nieuwsbrieven. Voor veel van klanten is dat ingewikkeld en tijdrovend. Bij Klaviyo werkt dat daarentegen heel eenvoudig.De nauwkeurige targeting en segmentatie in combinatie met de robuuste automatiseringen die klanten precies geven wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. Benchmarks en analyses om je te kunnen richten op grote winsten. En een standvastig supportteam dat je vanaf het begin op succes voorbereid, maakt Klaviyo dan ook tot de absolute favoriet bij The Ecom Agency.

Waarom is Klaviyo zo goed voor e-commerce bedrijven?

Voornamelijk voor webwinkels die veel terugkerende klanten hebben die herhaalaankopen doen, is Klaviyo het perfecte marketingmiddel.

Met name in de lifestyle, fashion en beauty niche zijn er veel goede voorbeelden. Kortom, als klantloyaliteit en -retentie belangrijk zijn voor jouw business, dan heb je Klaviyo nodig in je marketing. Ook voor bedrijven voor wie Facebook en Google advertising steeds duurder worden, is Klaviyo een goede oplossing. Het zorgt er namelijk voor dat de Customer Lifetime Value (CLV) hoger wordt, zodat je je hogere acquisitiekosten kunt permitteren. Merken die hun design en storytelling belangrijk vinden zien we ook steeds vaker de switch maken naar Klaviyo. Met ‘owned media’ kun je namelijk beter je verhaal vertellen én ben je beter zichtbaar.

Wat betekent unsubscribe?

De unsubscribe link is een link (die vaak in de footer van de staat) in je e-mailcampagne die klanten de mogelijkheid geeft om hun abonnement op te geven wanneer zij wensen geen e-mails meer te ontvangen.

Het is wettelijk verplicht om deze link te verwerken in de mail. Deze wet, gehandhaafd door de Federal Trade Commission, stelt duidelijk dat je een duidelijke manier moet aangeven waarop abonnees zich kunnen afmelden voor jouw berichten.

E-mailmarketing uitbesteden?

Zet jij e-mailmarketing al op de juiste manier in? Dan bind je je potentiële klanten en verhoog je tegelijkertijd je omzet. En wat is er nu beter dan meer omzet halen uit je huidige, tevreden klantenbestand?

Ben jij op zoek naar een email marketing agency, zodat jij je e-mailmarketing zorgeloos uit handen kan geven, je sales een boost kunt geven en je winst kan maximaliseren? Boek dan nu een gratis strategiegesprek in en ontdek dan de mogelijkheden van email marketing automation en Klaviyo bij The Ecom Agency.

Over de schrijver