The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Marketing

Wat is marketing?

Marketing is het proces van het creëren, communiceren en leveren van waarde aan klanten en het beheren van de relatie met hen, met als doel om winstgevende klantrelaties op te bouwen en te behouden.

Marketing omvat verschillende activiteiten, zoals marktonderzoek, productontwikkeling, prijsbepaling, promotie en distributie. Het doel van marketing is om de behoeften en wensen van klanten te begrijpen en te voldoen, terwijl tegelijkertijd de doelstellingen van de organisatie worden behaald.

Marktonderzoek is een belangrijk onderdeel van marketing en omvat het verzamelen en analyseren van gegevens over de markt, de concurrentie en de doelgroep. Op basis van deze informatie kunnen bedrijven hun producten en diensten ontwikkelen en hun marketingstrategieën bepalen.

Een effectieve marketingstrategie omvat het creëren van een sterke merkidentiteit, het opbouwen van relaties met klanten, het stimuleren van klantloyaliteit en het vergroten van de naamsbekendheid en reputatie van het bedrijf. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing, contentmarketing en traditionele marketing zoals tv- en radioreclame.

In essentie is marketing een proces van waardecreatie en klantrelatiebeheer, waarbij het begrijpen en voldoen aan de behoeften en wensen van klanten centraal staat. Het is een essentieel onderdeel van het succes van elk bedrijf en een belangrijk aspect van de moderne samenleving.