The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Doelstellingen

Wat zijn doelstellingen?

Doelstellingen zijn meetbare resultaten die een persoon, organisatie of team wil bereiken binnen een bepaalde periode. Het stellen van doelstellingen is een belangrijk onderdeel van het planningsproces en kan helpen om de focus te behouden en richting te geven aan het werk.

Doelstellingen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals financiële doelen, operationele doelen, marketingdoelen, persoonlijke doelen, enzovoort. Voorbeelden van doelstellingen zijn het vergroten van de omzet met 10%, het verminderen van de operationele kosten met 5%, het lanceren van een nieuwe productlijn binnen zes maanden, of het behalen van een persoonlijke prestatie zoals het lopen van een marathon.

Doelstellingen moeten SMART zijn: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Dit betekent dat doelstellingen duidelijk omschreven en meetbaar moeten zijn, haalbaar en acceptabel moeten zijn voor alle betrokken partijen, realistisch moeten zijn gezien de middelen die beschikbaar zijn en een specifieke deadline moeten hebben.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.