The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wat is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wetgeving die op 25 mei 2018 in werking is getreden. De AVG vervangt de oude wetgeving voor gegevensbescherming en heeft als doel de persoonlijke gegevens van EU-burgers te beschermen en de privacyrechten van individuen te waarborgen.

De AVG legt regels vast voor het verzamelen, verwerken en bewaren van persoonsgegevens en stelt ook eisen aan de beveiliging en het delen van deze gegevens. Organisaties die persoonlijke gegevens verwerken, moeten ervoor zorgen dat ze aan de AVG voldoen, anders kunnen ze hoge boetes opgelegd krijgen.

De AVG heeft betrekking op alle organisaties, ongeacht hun grootte of locatie, die persoonlijke gegevens van EU-burgers verwerken, inclusief bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.