The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Verkoopproces

Wat is een verkoopproces?

Een verkoopproces is het geheel van stappen en acties die worden ondernomen om een product of dienst aan een klant te verkopen. Het proces begint bij het eerste contact met de klant en eindigt wanneer de verkoop is afgerond en de klant het product of de dienst heeft ontvangen.

Het verkoopproces kan bestaan uit verschillende stappen, zoals het identificeren van potentiële klanten, het benaderen van klanten, het geven van informatie over het product of de dienst, het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden, het afsluiten van de verkoop en het opvolgen van de klant na de verkoop.

Het is belangrijk om het verkoopproces goed te plannen en te beheren om succesvol te zijn in de verkoop. Door het volgen van een gestructureerd verkoopproces kunnen verkopers hun kansen op succes vergroten en hun klanten beter van dienst zijn.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.