Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: portfolio analyse

Wat is een portfolio analyse?

Een portfolio analyse is een proces waarbij bedrijven hun bedrijfsportfolio onderzoeken om de winstgevendheid en de toekomstige potentie van hun producten en diensten te identificeren. Het doel is om betere investeringsbeslissingen te nemen en de product- en dienstportfolio's aan te passen om zo de waarde voor klanten en aandeelhouders te verhogen. Bij een portfolio analyse worden verschillende bedrijfsactiviteiten geanalyseerd op basis van hun bijdrage aan de groei en de winstgevendheid. Er worden ook risico's geëvalueerd en mogelijke kansen worden geïdentificeerd. Bedrijven kunnen gebruikmaken van verschillende technieken om hun portfolio te analyseren, zoals SWOT-analyse, PESTEL-analyse en portfoliomanagement.

Hoe werkt een portfolio analyse?

Een portfolio analyse begint met het identificeren van de producten en diensten die een bedrijf levert. Vervolgens worden de kenmerken van elk product of dienst geanalyseerd, zoals marktaandeel, concurrentie, kosten en rendement. Na de analyse worden de resultaten geëvalueerd en wordt een beslissing genomen over welke producten en diensten het bedrijf moet behouden, verbeteren of vervangen. De analyse kan ook worden gebruikt om de prestaties van een bedrijf te vergelijken met andere bedrijven in de sector. Aan de hand van de resultaten kan een bedrijf een strategie bepalen voor de toekomst.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.