The Ecom Agency blog

Betekenis: Marktaandeel

Wat is een marktaandeel?

Een marktaandeel is het percentage van de totale verkoop of omzet van een product, dienst of bedrijf ten opzichte van de totale markt waarin het opereert. Het geeft aan welk deel van de markt wordt bediend door het betreffende product, de betreffende dienst of het betreffende bedrijf.

Marktaandeel wordt vaak gebruikt als een indicator van de concurrentiepositie van een bedrijf of merk. Een hoog marktaandeel kan duiden op een sterke positie in de markt, terwijl een laag marktaandeel kan duiden op een zwakkere positie en mogelijk meer concurrentie.

Het is belangrijk om het marktaandeel van een bedrijf of merk te meten en bij te houden om te begrijpen hoe goed het presteert in vergelijking met concurrenten en om te bepalen welke strategieën en tactieken kunnen worden gebruikt om het marktaandeel te vergroten.

Het marktaandeel kan worden berekend op basis van verschillende factoren, zoals de totale omzet van een bedrijf of merk ten opzichte van de totale omzet in de markt, het aantal verkochte eenheden, het aantal klanten, enzovoort. Het wordt vaak gebruikt als een belangrijke maatstaf in bedrijfsplanning en marketingstrategieën.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.