The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: analytics

Wat zijn analytics?

Analytics (of analyse) verwijst naar het proces van het verzamelen, meten, analyseren en rapporteren van gegevens om inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen. Dit kan worden toegepast op verschillende gebieden, zoals bedrijfsvoering, marketing, wetenschap en technologie.

In het bedrijfsleven wordt analytics vaak gebruikt om bedrijfsprestaties te meten en te verbeteren. Het omvat het analyseren van gegevens zoals verkoopstatistieken, klantgedrag en financiële gegevens om trends te identificeren en strategieën te ontwikkelen om de prestaties te verbeteren.

In marketing wordt analytics gebruikt om het succes van marketingcampagnes te meten en te optimaliseren. Dit kan onder meer het analyseren van gegevens over websiteverkeer, klikfrequenties en sociale media-engagement om te begrijpen hoe klanten met een merk communiceren.

Er zijn verschillende soorten analytics, waaronder beschrijvende analytics (beschrijft wat er gebeurt), voorspellende analytics (voorspelt wat er gaat gebeuren) en prescriptieve analytics (geeft aanbevelingen over wat er zou moeten gebeuren).

Analytics kan worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde software en technologieën zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en big data-analyse. Veel bedrijven maken gebruik van specifieke analytics-tools om gegevens te verzamelen, te analyseren en te rapporteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.