The Ecom Agency blog

Betekenis: Communicatie doelstellingen

Communicatiedoelstellingen zijn doelen die bedrijven of organisaties stellen om hun boodschap te communiceren naar hun doelgroep. Ze zijn bedoeld om de zichtbaarheid van een bedrijf of organisatie te vergroten, hun imago te verbeteren, hun producten en/of diensten te promoten, en een sterk en consistent merk te creëren. Doelstellingen kunnen verschillen in de omvang, de tijdsduur en de ingeschakelde middelen.

Welke communicatie doelstellingen zijn er?

We onderscheiden meerdere communicatie doelstellingen die bedrijven kunnen hebben..

De 5 communicatie doelstellingen

  1. Awareness

  2. Informeren

  3. Interesse opwekken

  4. Brand versterken

  5. Vraag stimuleren

Hier onder staat de uitgebreide uitleg per communicatie doelstelling!

Communicatie doelstellingen uitgelegd

Awareness

Awareness bouwen is het proces waarin bedrijven hun naamsbekendheid en merkherkenning vergroten. Het doel is om een breed publiek te bereiken en een positieve reputatie op te bouwen voor het bedrijf. Dit kan door middel van verschillende methoden, zoals advertenties, sociale media, gastbloggen, evenementen, persberichten, enzovoort. Door awareness te bouwen, kan een bedrijf een band opbouwen met hun publiek en hun producten en diensten beter promoten.

Informeren

Informeren betekent het verstrekken van kennis en informatie aan iemand. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals door mondelinge communicatie, schriftelijke communicatie, internet, persoonlijke presentaties of demonstraties. Het doel van informatie verstrekken is om anderen te helpen begrijpen wat er gebeurt en wat ze kunnen doen om hun doelen te bereiken. Informatie kan ook worden gebruikt om problemen op te lossen, nieuwe ideeën te ontwikkelen en nieuwe manieren te vinden om dingen te doen. Door het verstrekken van informatie help je je doelgroep bij het koopproces en wil je dat ze niet kiezen voor substituten van concurrenten. Dit kun je doen door de USP's van jouw product of dienst te benoemen.

Interesse opwekken

Interesse creëeren betekent het opwekken van belangstelling voor een bepaald onderwerp of product. Het doel van interesse creëeren is om de aandacht te trekken van de doelgroep en een band te smeden met hen. Dit kan worden gedaan door middel van advertenties, klantenonderzoek, persberichten, blogs, social media en andere marketingstrategieën.

Brand versterken

Het versterken van een brand, oftewel merk, betekent het verhogen van de effectiviteit en kracht van een merk door het gebruik van marketingstrategieën die gericht zijn op het versterken van de herkenning, betrokkenheid en binding met het publiek. Dit kan worden gedaan door het verhogen van de zichtbaarheid van het merk, het creëren van meer waardevolle ervaringen voor klanten, het verbeteren van de klantenservice en het creëren van sterke en authentieke relaties met klanten.

Vraag stimuleren

Vraag stimuleren naar een product of dienst is een manier om mensen te vragen om meer informatie te geven over een bepaald product of dienst. Het is een manier om interesse te wekken in een product of dienst en om mensen te verleiden om het te kopen. Het kan ook een manier zijn om feedback te verzamelen over een product of dienst en om de klanttevredenheid te verhogen.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.