The Ecom Agency blog

Betekenis: Meso omgeving

Wat is een meso-omgeving?

De meso-omgeving van een bedrijf verwijst naar de omgeving die direct van invloed is op het bedrijf en waar het bedrijf invloed op heeft. Het bestaat uit de belangrijkste belanghebbenden en actoren in de directe omgeving van het bedrijf, zoals leveranciers, concurrenten, klanten, distributeurs en andere partners in de toeleveringsketen.

Deze omgeving is over het algemeen minder beïnvloedbaar door het bedrijf zelf dan de micro-omgeving, maar het bedrijf heeft nog steeds enige mate van controle en invloed op deze omgeving. Bedrijven moeten daarom nauwlettend toezicht houden op de veranderingen in de meso-omgeving en erop reageren om hun positie op de markt te behouden of te verbeteren.

Een voorbeeld van de meso-omgeving is de concurrentie van het bedrijf. Concurrenten kunnen direct invloed hebben op de verkoop, marktaandeel en winstgevendheid van het bedrijf. Bedrijven moeten hun concurrenten daarom goed in de gaten houden en reageren op hun acties om concurrerend te blijven.

Een ander voorbeeld van de meso-omgeving is de relatie tussen het bedrijf en zijn leveranciers en distributeurs. Deze partners in de toeleveringsketen zijn van vitaal belang voor het succes van het bedrijf, en het bedrijf moet ervoor zorgen dat de relaties goed zijn om de kwaliteit van de producten en diensten te waarborgen en klanttevredenheid te behouden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.