The Ecom Agency blog

Betekenis: Micro omgeving

Wat is een micro-omgeving?

Een micro-omgeving verwijst naar de specifieke factoren en actoren die direct invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van een bedrijf. Dit omvat de interne aspecten van een bedrijf, zoals medewerkers, management, missie, visie, producten en diensten. Maar ook de externe partijen die directe invloed uitoefenen, zoals leveranciers, klanten, concurrenten en partners.

In de micro-omgeving is het belangrijk om de relaties met deze actoren te onderhouden en te beheren om het succes van het bedrijf te waarborgen. Dit houdt in dat bedrijven zich bewust moeten zijn van hun concurrenten, de vraag en behoeften van hun klanten en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van hun leveranciers. Het is belangrijk om deze factoren goed te analyseren en hierop in te spelen, zodat het bedrijf de concurrentie voor blijft en de klanttevredenheid hoog houdt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.