The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Distributeur

Wat is een distributeur?

Een distributeur is een tussenpersoon of bedrijf dat goederen of producten van een fabrikant of leverancier koopt en deze vervolgens doorverkoopt aan detailhandelaren, groothandels of eindgebruikers.

Distributeurs spelen een belangrijke rol in de toeleveringsketen van producten, waarbij ze producten opslaan en distribueren naar de juiste locaties en klanten. Distributeurs kunnen verschillende soorten producten verkopen, zoals elektronica, voedsel, dranken, farmaceutische producten, enzovoort.

Distributeurs kunnen ook diensten aanbieden, zoals marketing, verkoopondersteuning, logistiek en opslag, en klantenservice. Distributeurs kunnen werken als zelfstandige ondernemers of als onderdeel van een groter bedrijf, en kunnen exclusieve distributierechten hebben voor specifieke producten of merken.

Distributeurs zijn vaak belangrijke partners voor fabrikanten en leveranciers, omdat ze helpen bij het vergroten van het bereik en de beschikbaarheid van hun producten en diensten.

Doel van een distributeur

Het doel van een distributeur is om een efficiënte en effectieve distributie van goederen te garanderen, waarbij producten op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid en op de juiste plaats beschikbaar zijn voor de eindgebruikers. Distributeurs spelen een cruciale rol bij het vergemakkelijken van de handel, het vergroten van de beschikbaarheid van producten en het bereiken van een breed scala aan klanten.

Vormen van distributeurs

Distributeurs kunnen verschillende vormen aannemen, zoals groothandels, detailhandelaren, agenten, dealers of franchisehouders, afhankelijk van de specifieke branche en de aard van de producten die ze distribueren. Ze werken vaak nauw samen met producenten om de vraag en de behoeften van de markt te begrijpen en de juiste producten op de juiste plaats te krijgen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.