The Ecom Agency blog

Betekenis enquête

Wat is een enquête?

Een enquête is een vorm van marktonderzoek waarbij informatie wordt verzameld door middel van vragen aan een bepaalde groep mensen. Het doel van een enquête is om inzicht te krijgen in de mening, gedrag, kennis of andere kenmerken van de ondervraagden. De resultaten van een enquête kunnen worden gebruikt om een betere beslissing te nemen over een product, dienst of gedrag.

Enquêtes inzetten als marktonderzoek 


Waarom een enquête inzetten als marktonderzoek? Een enquête is een krachtig instrument voor marktonderzoek omdat het een gedetailleerd inzicht geeft in wat consumenten denken, voelen en doen. Enquêtes stellen u in staat om specifieke informatie te verzamelen zoals klanttevredenheid, producttevredenheid, marktpotentieel, klantgedrag, enz. Met een enquête kunt u ook de suggesties van de consumenten verzamelen voor verbetering van producten, diensten of processen. Het geeft u ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de concurrentie en hoe uw bedrijf hiertegen kan concurreren. Een tool die wij gebruiken voor enquêtes via Google Workspace is Google Forms.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.