The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Marktpotentieel

Wat is een Marktpotentieel?

Marktpotentieel verwijst naar de maximale omvang of waarde van een markt die kan worden bereikt door een specifiek product, dienst of bedrijf. Het geeft een schatting van de totale vraag in een markt op basis van verschillende factoren, zoals demografische gegevens, economische trends, concurrentie, consumentengedrag en marktanalyse. 

Het marktpotentieel is een belangrijk concept bij het beoordelen van de aantrekkelijkheid van een markt en het identificeren van groeimogelijkheden. Het kan worden uitgedrukt in termen van het aantal klanten, de totale omzet, het volume van de verkochte eenheden of andere relevante maatstaven. 

Hoe bepaal je het Marktpotentieel?

Het bepalen van het marktpotentieel vereist een grondige marktanalyse en onderzoek. Hierbij kunnen verschillende methoden en technieken worden gebruikt, zoals enquêtes, interviews, marktonderzoek, concurrentieanalyse en trendanalyse. Het doel is om inzicht te krijgen in de behoeften en wensen van de markt, de grootte van de doelgroep, de koopkracht, de prijsgevoeligheid en andere factoren die van invloed kunnen zijn op het succes van een product of dienst. 

Het marktpotentieel biedt bedrijven waardevolle informatie bij het nemen van strategische beslissingen, zoals het betreden van nieuwe markten, het ontwikkelen van nieuwe producten of het uitbreiden van bestaande activiteiten. Het helpt bij het bepalen van de haalbaarheid en het groeipotentieel van een bepaalde markt, evenals het identificeren van kansen en bedreigingen die van invloed kunnen zijn op het succes van een bedrijf.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.