Google Workspace

Wat is Google Workspace?

Google Workspace (vroeger G-suite) is een pakket cloudgebaseerde productiviteits- en samenwerkingstools. Het omvat Gmail, Google Agenda, Google docs, Google Meet en meer. Het helpt teams om zich overal bij aan te sluiten, samen te werken en werk gedaan te krijgen.

Inloggen op Google Workspace

Je kunt inloggen bij Google Workspace door naar workspace.google.com te gaan. Als eigenaar kun je het Workspace account beheren door naar admin.google.com te gaan.

Kosten van Google Workspace

De kosten van Google Workspace zijn €10,40 per gebruiker (e-mailadres). Dit kan dus aardig oplopen met een bedrijf van bijvoorbeeld 100 e-mailadressen komt dit neer op €12.480 per jaar!

Wat zijn de voordelen van Google Workspace?

• Google Workspace biedt een eenvoudige en betrouwbare manier om bestanden en documenten te delen.

• Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en geeft gebruikers toegang tot een breed scala aan Google-services.

• Met Google Workspace kunnen gebruikers gemakkelijk met elkaar samenwerken aan projecten, documenten en presentaties.

• Het is ook een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die hun digitale werkomgeving willen uitbreiden.

Wat zijn de nadelen van Google Workspace?

• Er is een beperkte opslagruimte beschikbaar bij Google Workspace.

• Er is geen ondersteuning voor het beheer van lokale bestanden of het installeren van toepassingen van derden.

• Sommige gebruikers hebben moeite om de interface

• De kosten zijn behoorlijk hoog vergeleken met alternatieven.