Google Forms

Wat is Google Forms?

Google Forms is een online vragenlijst- en enquêtesoftware die door Google wordt aangeboden als onderdeel van Google Drive. Met Google Forms kunnen gebruikers vragenlijsten maken, die anderen kunnen invullen en verzenden. De vragen die worden gesteld, kunnen variëren van meerkeuzevragen en open vragen tot schaalvragen en afbeeldingen. De antwoorden worden opgeslagen in een spreadsheet en kunnen worden gedeeld met andere gebruikers.

Een Google Form maken

Om een Google Form aan te maken, volg je de volgende stappen:

1. Ga naar Google Drive en klik op 'Nieuw' en vervolgens op 'Meer'.
2. Klik op 'Google Formulieren'.
3. Geef je formulier een titel en klik op 'Blanco'.
4. Voeg vragen toe aan je formulier door op de knop 'Vraag toevoegen' te klikken.
5. Pas de stijl van je formulier aan door op de knop 'Thema's' te klikken.
6. Sla je formulier op door op de knop 'Publiceren' te klikken.

7. Selecteer de optie 'Link delen' en kopieer de URL om je formulier te delen met anderen.