The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Piramidespel

Wat is een Piramidespel?

Een piramidespel is een illegale vorm van fraude waarbij deelnemers worden aangemoedigd om geld te investeren in een zogenaamd "business opportunity" met de belofte van hoge rendementen op hun investering. Het is een oplichting waarbij nieuwe deelnemers worden geworven om geld te investeren en dit geld wordt gebruikt om de oorspronkelijke deelnemers uit te betalen.

Het doel van een piramidespel is om zoveel mogelijk mensen te werven om mee te doen en geld te investeren, en deze nieuwe investeringen worden gebruikt om de oudere deelnemers uit te betalen. Het proces gaat door totdat er niet genoeg nieuwe investeerders meer zijn om de oudere deelnemers uit te betalen, waarna het systeem instort en de meeste deelnemers hun geld verliezen.

Piramidespelen worden vaak vermomd als legitieme business opportunities, zoals investeringsprogramma's, direct selling of multi-level marketing (MLM). Het belangrijkste verschil tussen MLM en piramidespelen is dat MLM-bedrijven producten of diensten verkopen, terwijl piramidespelen alleen gericht zijn op het rekruteren van nieuwe deelnemers en geld verzamelen. Piramidespelen zijn illegaal en worden over de hele wereld bestreden door wetshandhavingsinstanties.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.