The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Direct Selling

Wat is Direct Selling?

Direct selling, ook wel bekend als directe verkoop, is een vorm van retail waarbij producten direct aan consumenten worden verkocht buiten een fysieke winkelomgeving om. Dit gebeurt vaak via persoonlijke verkoop door onafhankelijke verkopers, consultants of distributeurs die werken voor een bedrijf dat direct selling toepast.

Bij direct selling kunnen verkopers de producten aanbieden via verschillende kanalen, zoals persoonlijke verkoopgesprekken, thuisparties, online verkoop en beurzen en evenementen. In tegenstelling tot traditionele retail, waarbij de producten via winkels worden verkocht, zijn bij direct selling de verkopers vaak zelf verantwoordelijk voor de distributie van de producten aan de consumenten.

Bedrijven die direct selling toepassen, bieden vaak training en ondersteuning aan hun verkopers om hen te helpen bij het verkopen van de producten en het opbouwen van hun eigen netwerk van klanten. Direct selling wordt vaak gebruikt voor producten zoals cosmetica, voedingssupplementen, schoonmaakmiddelen, keukengerei en sieraden.

Direct selling kan een lucratieve manier zijn voor individuen om extra inkomen te verdienen of om een eigen bedrijf te starten zonder de hoge opstartkosten die vaak gepaard gaan met traditionele retail. Het is ook een populaire manier voor bedrijven om hun producten te verkopen en hun merk op te bouwen zonder de kosten van het opzetten van een fysieke winkelomgeving.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.