The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Retail

Wat is retail?

Retail is een term die wordt gebruikt om de verkoop van goederen en diensten rechtstreeks aan consumenten te beschrijven via fysieke of online kanalen. Het verwijst naar de sector van de economie die zich bezighoudt met de verkoop van goederen en diensten aan individuele consumenten voor hun persoonlijk gebruik.

Retailers zijn bedrijven die goederen en diensten verkopen aan consumenten. Ze kunnen opereren via fysieke winkels, online platforms of een combinatie van beide. Retailers kopen vaak goederen in grote hoeveelheden van fabrikanten of groothandelaren en verkopen deze vervolgens in kleinere hoeveelheden aan consumenten tegen een hogere prijs.

Er zijn verschillende soorten retailers, waaronder warenhuizen, supermarkten, speciaalzaken, online retailers en nog veel meer. Elk type retailer kan zich richten op specifieke producten of diensten, zoals kleding, elektronica, levensmiddelen of boeken.

Retailers spelen een belangrijke rol in de economie, omdat ze niet alleen producten en diensten aan consumenten leveren, maar ook werkgelegenheid bieden en bijdragen aan de groei van de economie. Ze hebben ook de mogelijkheid om consumententrends te beïnvloeden en het gedrag van consumenten te beïnvloeden door middel van marketing en advertenties.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.