The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: korting

Wat zijn kortingen?

Kortingen zijn prijsverminderingen die worden aangeboden op producten of diensten. Ze worden meestal gebruikt als marketingstrategie om klanten aan te trekken of te behouden, en om de verkoop te stimuleren. Kortingen kunnen worden toegepast op verschillende manieren, zoals een vast bedrag, een percentage van de oorspronkelijke prijs, of een combinatie van beide.

Er zijn verschillende soorten kortingen die worden aangeboden, zoals seizoensgebonden kortingen, volumekortingen, bundelkortingen, loyaliteitskortingen en kortingen voor speciale gelegenheden. Seizoensgebonden kortingen worden bijvoorbeeld aangeboden tijdens vakanties of uitverkoopperiodes, terwijl volumekortingen worden aangeboden aan klanten die grote hoeveelheden producten of diensten afnemen.

Kortingen kunnen ook worden gebruikt om prijsdiscriminatie te voorkomen, waarbij klanten met verschillende prijsgevoeligheden verschillende prijzen betalen voor dezelfde producten of diensten. Door kortingen aan te bieden aan iedereen die aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunnen bedrijven voorkomen dat klanten zich gediscrimineerd voelen.

Kortingen zijn een belangrijk onderdeel van de marketingmix van veel bedrijven en kunnen helpen om de verkoop te verhogen en klanten aan te trekken en te behouden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.