The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Onderscheidingsonderzoek

Wat is een onderscheidingsonderzoek?

Een onderscheidingsonderzoek, ook wel differentiatieonderzoek genoemd, is een proces waarbij informatie wordt verzameld over de unieke kenmerken en voordelen van een product of dienst, met als doel om het product of de dienst te differentiëren van andere soortgelijke producten of diensten op de markt.

Het doel van een onderscheidingsonderzoek is om de unieke verkoopargumenten van een product of dienst te identificeren en te benadrukken, en om de klanten te overtuigen van de waarde van het product of de dienst. Hierdoor kunnen bedrijven zich onderscheiden van hun concurrenten, een hogere prijs vragen en een hogere klanttevredenheid bereiken.

Bij een onderscheidingsonderzoek worden verschillende aspecten geanalyseerd, zoals de producteigenschappen, de productkwaliteit, de prijs, de beschikbaarheid, de klantenservice en de marketing. De informatie die hierbij wordt verzameld, kan worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen in het product of de dienst en om de unieke verkoopargumenten beter te communiceren aan de doelgroep.

Een effectieve onderscheidingsstrategie is belangrijk voor elk bedrijf dat concurreert in een markt waar veel soortgelijke producten of diensten worden aangeboden. Het helpt bedrijven om zich te onderscheiden van hun concurrenten, een hogere klanttevredenheid te bereiken en uiteindelijk hun winst te verhogen.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.