The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Klantenondersteuning

Wat is klantenondersteuning?

Klantenondersteuning is de service die wordt geboden aan klanten om hen te helpen bij het oplossen van problemen of het beantwoorden van vragen met betrekking tot een product of dienst. Het doel van klantenondersteuning is om klanttevredenheid te waarborgen door problemen snel en efficiënt op te lossen, en om de klantloyaliteit te vergroten door een positieve klantervaring te bieden.

Klantenondersteuning kan verschillende vormen aannemen, zoals telefonische ondersteuning, e-mailondersteuning, live chat, sociale media-ondersteuning en zelfs persoonlijke ondersteuning in een winkel. Het kan ook een 24/7 service zijn, afhankelijk van de aard van het product of de dienst.

Effectieve klantenondersteuning vereist dat de medewerkers van de klantenservice goed opgeleid zijn om de klant te kunnen helpen met hun vragen of problemen. Het is belangrijk dat ze ook empathisch zijn en een positieve houding hebben om de klant tevreden te stellen en de relatie met het bedrijf te versterken.

Bedrijven investeren vaak in klantenondersteuning om de klanttevredenheid te verbeteren en de klantloyaliteit te vergroten. Het bieden van uitstekende klantenondersteuning kan een positieve impact hebben op het imago van een bedrijf en kan bijdragen aan de groei van het bedrijf door middel van mond-tot-mondreclame en herhaalaankopen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.