Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Contextuele aanbiedingen

Wat zijn contextuele aanbiedingen?

Contextuele aanbiedingen zijn aanbiedingen die afhankelijk zijn van de context waarin ze worden gebruikt. Ze worden gebruikt om de gebruiker te helpen bij het maken van een beslissing op basis van de informatie die beschikbaar is. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een bepaald product of dienst zoekt, kunnen de aanbiedingen worden afgestemd op de relevante context, zoals locatie, demografie, gebruiksgedrag of interesses.

hoe pas je contextuele aanbiedingen toe?

Contextuele aanbiedingen kunnen worden toegepast door middel van personalisatie en aanbevelingen op basis van gegevens. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld klanten segmenteren op basis van gegevens zoals leeftijd, locatie of gebruiksgedrag, en relevante aanbiedingen doen die afgestemd zijn op deze gegevens. Bedrijven kunnen ook gebruikmaken van algoritmen die gebruikers aanbiedingen doen op basis van hun voorgaande zoekopdrachten. Dit kan een geweldige manier zijn om de klanttevredenheid te verhogen.

De 3 technieken voor contextuele aanbiedingen

Er zijn verschillende technieken die bedrijven kunnen gebruiken om contextuele aanbiedingen te maken:

1. Gegevenssegmentatie

De eerste is het gebruik van gegevenssegmentatie. Bedrijven kunnen klanten segmenteren op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, locatie of gebruiksgedrag. Met deze gegevens kunnen bedrijven gerichte aanbiedingen doen die relevant zijn voor hun klanten.

2. Gebruikersgedrag

Daarnaast kunnen bedrijven gebruikmaken van algoritmen om contextuele aanbiedingen te maken op basis van gebruikersgedrag. Algoritmen kunnen worden gebruikt om klanten aan te bieden wat ze willen, op basis van hun voorgaande zoekopdrachten. Deze techniek kan nuttig zijn om de klanttevredenheid te verhogen.

3. Complexe patronen

Tot slot kunnen bedrijven ook gebruikmaken van machine learning om contextuele aanbiedingen te maken. Machine learning kan worden gebruikt om complexe patronen in gebruikersgedrag te analyseren en deze te gebruiken om contextuele aanbiedingen te maken. Dit kan nuttig zijn om klanten aan te bieden wat ze waarschijnlijk willen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.