Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Gegevenssegmentatie

Wat is gegevenssegmentatie?

Gegevenssegmentatie is een techniek die wordt gebruikt om de grootte en complexiteit van een database te verminderen door het splitsen van gegevens in kleinere, meer beheersbare groepen. Het is een manier om de informatie in een database te organiseren en op te slaan, zodat het gemakkelijker is om de informatie te gebruiken, beheren en onderhouden.

Het is een belangrijke stap in het ontwerpproces van een database, omdat het helpt om de betrouwbaarheid, prestaties en schaalbaarheid te verbeteren.

Hoe werkt gegevenssegmentatie?

Gegevenssegmentatie kan op verschillende manieren worden toegepast. Een veelgebruikte manier is om gegevens te segmenteren in verschillende tabellen in een database. Dit is vaak een goede manier om verwante gegevens te groeperen en te verbeteren.

Een andere manier is om gegevens te segmenteren op basis van eigenschappen of waarden. Er zijn ook verschillende manieren om gegevens te segmenteren op basis van tijd, locatie of andere variabelen.

De 5 technieken voor gegevenssegmentatie

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt bij gegevenssegmentatie. Hieronder staan enkele voorbeelden:

1. Normalisatie:

Een techniek waarbij gegevenssegmenten worden opgesplitst in kleinere tabellen, zodat ze gemakkelijker te beheren zijn.

2. Partitionering:

Een techniek waarbij gegevens worden verdeeld in verschillende groepen op basis van opgegeven variabelen.

3. Indexering:

Een techniek waarbij gegevens worden geïndexeerd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden.

4. Aggregatie:

Een techniek waarbij gegevens worden samengevoegd tot één geheel, waardoor ze gemakkelijker te beheren zijn.

5. Compressie:

Een techniek waarbij gegevens worden gecomprimeerd om de opslagruimte te verminderen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.