The Ecom Agency blog

Betekenis: Demografie

De demografie van een doelgroep omvat kenmerken zoals leeftijd, geslacht, religie, etniciteit, migratie, beroepsbevolking, taal en meer. Demografische gegevens worden in de marketing wereld gebruikt om targeting van bijvoorbeeld Facebook ads of TikTok ads in te stellen, trends te identificeren en te voorspellen en de prestaties, resultaten en KPI's van verschillende doelgroepen te vergelijken. Demografie is het eerste onderdeel van de DESTEP-analyse.

De demografie van gebruikers op TikTok is meestal jongeren, met een leeftijd tussen 15 en 24 jaar. In de Verenigde Staten is meer dan 50% van de gebruikers tussen de leeftijden van 13 en 24. Ook is er een licht overschot van vrouwelijke gebruikers, met een verhouding van 53% vrouwen en 47% mannen.

De demografie van gebruikers op Instagram is relatief jong: 58% van de gebruikers is tussen de 13 en 34 jaar oud, en 37% is tussen de 18 en 24 jaar oud. Een meerderheid van de gebruikers is vrouw (58%), terwijl 42% man is. De meeste gebruikers zijn witte Amerikanen (45%), gevolgd door Latijns-Amerikanen (20%) en Afro-Amerikanen (13%).

De demografie van gebruikers op LinkedIn is als volgt:

- Leeftijd: meer dan 50% van de gebruikers is tussen de 25 en 54 jaar oud.

- Geslacht: meer dan 60% van de gebruikers is man.

- Opleiding: meer dan 60% heeft een bachelor- of masterdiploma.

- Locatie: meer dan 80% van de gebruikers is gevestigd in de Verenigde Staten.

- Industrie: meer dan 60% van de gebruikers werkt in de technologie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, farma, onderwijs en overheidsinstellingen.

De demografie kan als online marketeer veel informatie verschaffen over de doelgroep waarop je je marketinginspanningen richt. Het kan je helpen om beter te begrijpen waar je markt toe in staat is, wat voor soort mensen je doelgroep is, wat hun levensstijl is, hun interesses, en waar je je marketinginspanningen het beste kunt richten. Het kan je ook helpen om beter te begrijpen welke soorten advertenties het meest geschikt zijn voor je doelgroep, en welke marketingkanalen het meest effectief zijn.

Reactie plaatsen