The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Segmentatie

Wat is een segmentatie?

Segmentatie is het proces waarbij een groep consumenten of klanten wordt onderverdeeld in kleinere, homogene groepen op basis van specifieke kenmerken, zoals demografie, gedrag, wensen of behoeften. Deze segmentatie maakt het mogelijk om gerichtere en effectievere marketing- en verkoopinspanningen te ontwikkelen door beter aan de specifieke behoeften van elke groep te voldoen.

Bijvoorbeeld, een bedrijf dat sportkleding verkoopt, kan haar klanten segmenteren op basis van leeftijd, geslacht, sportinteresses en leefstijl. Hierdoor kan het bedrijf gerichte marketingcampagnes ontwikkelen voor jongeren die geïnteresseerd zijn in hardlopen, en andere campagnes voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in yoga.

Segmentatie is een belangrijk onderdeel van het marketingproces, omdat het helpt om meer waarde te bieden aan klanten en om meer gerichte en rendabele marketinginspanningen te realiseren. Door middel van segmentatie kunnen bedrijven de juiste boodschap naar de juiste groep sturen, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid en een verbeterde klantenbinding.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.