The Ecom Agency blog

Betekenis: Email marketing flow (automation)

Wat is een email marketing automation flow?

Email marketing flow is een strategie waarbij een bedrijf een serie van geautomatiseerde e-mails verstuurt om een bepaald doel te bereiken. Deze e-mails worden meestal gericht op het genereren van leads, het versterken van klantenbindingen, het verkopen van producten of het bevorderen van bepaalde acties. Een email marketing flow bevat meestal een serie van meerdere e-mails die geautomatiseerd worden verstuurd over een bepaalde periode.  Wij maken flows het liefste via Klaviyo. Deze e-mails kunnen verschillende doelen hebben, zoals het verwerven van nieuwe klanten, het aanmoedigen van klanten om meer te bestellen of het promoten van een bepaald product of dienst.

Welke email marketing flows zijn er?

Er zijn verschillende e-mailmarketingflows die bedrijven kunnen gebruiken om betrokkenheid te vergroten, conversies te stimuleren en klantrelaties op te bouwen.

5 meest voorkomende e-mailmarketingflows

 1. Abandoned Cart Flow

  Deze flow wordt geactiveerd wanneer een klant items in hun winkelwagentje plaatst maar de aankoop niet voltooit. Het doel is om hen herinneringen te sturen om de aankoop te voltooien en eventuele bezwaren weg te nemen.
 2. Welcome Series Flow

  Dit is een reeks e-mails die worden verzonden naar nieuwe abonnees of klanten om hen te verwelkomen, meer over het bedrijf te vertellen en hen te helpen bij het navigeren door de website of het productassortiment. Post Purchase Flow: Deze flow richt zich op klanten die zojuist een aankoop hebben gedaan. Het doel is om de klanttevredenheid te vergroten, cross-selling of upselling te stimuleren en klanten aan te moedigen om een beoordeling achter te laten of anderen over hun aankoop te vertellen.
 3. Customer Winback Flow

  Deze flow is gericht op inactieve klanten of klanten die al een tijdje geen aankoop hebben gedaan. Het doel is om hun interesse opnieuw te wekken, hen aan te moedigen terug te keren en mogelijk een herhaalaankoop te doen.
 4. Browse Abandonment Flow

  Wanneer een klant producten op de website bekijkt maar geen aankoop doet, kan een browse abandonment flow worden geactiveerd. Hierbij worden gepersonaliseerde e-mails gestuurd met de bekeken producten om de interesse te behouden en de klant aan te moedigen terug te keren en de aankoop te voltooien.
 5. Sunset Flow

  Deze flow wordt gebruikt wanneer een klant besluit om zich uit te schrijven of niet langer geïnteresseerd is in het ontvangen van e-mails. Het doel is om hen de mogelijkheid te bieden om hun voorkeuren aan te passen, het contact te verminderen of feedback te verzamelen om de e-mailmarketingstrategie te verbeteren.

E-mail marketing uitbesteden?

Wij van The Ecom Agency zijn een marketing bureau gespecialiseerd in e-commerce en onder andere e-mail marketing en e-mail marketing flows via Klaviyo. Wij streven er altijd naar om minimaal 30% uit e-mail marketing te behalen voor onze klanten zoals bijvoorbeeld in de case van sapkuur merk Juicexpress. Wil je naar het volgende level met jouw e-mail marketing? Plan hier dan gratis een strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw brand te bespreken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.