The Ecom Agency blog

Betekenis: Sunset flow

Wat is een sunset flow?

Een sunset flow is een email marketing flow die webshops gebruiken om een reeks emails te sturen aan klanten die inactief zijn geworden. Deze emails worden gebruikt om de klanten terug te krijgen bij het bedrijf. De strategie is genoemd naar de zonsondergang, omdat het een laatste poging is om klanten te herwinnen voor het bedrijf: oftewel in het engaged segment te krijgen op Klaviyo

Verschil tussen sunset flow en customer winback flow

Bij de customer winback flow worden alle klanten die een bepaalde periode geleden een product besteld hebben gemaild met bijvoorbeeld een kortingsactie. Het doel van de sunset flow is om alle inactieve mensen weer te interesseren in het merk, bijvoorbeeld door middel van discounted pricing. Binnen e-mail marketing betekend "inactief" dat een lead bijvoorbeeld 3 maanden geen een nieuwsbrief geopend heeft.

E-mail marketing uitbesteden? 

Wij van The Ecom Agency zijn een marketing bureau gespecialiseerd in e-commerce en onder andere e-mail marketing en e-mail marketing flows via Klaviyo. Wij streven er altijd naar om minimaal 30% uit e-mail marketing te behalen voor onze klanten zoals bijvoorbeeld in de case van sapkuur merk Juicexpress. Wil je naar het volgende level met jouw e-mail marketing? Plan hier dan gratis een strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw brand te bespreken.