The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Verkooponderzoek

Wat is een verkooponderzoek?

Een verkooponderzoek is een proces waarbij informatie wordt verzameld over de verkoop van producten of diensten, met als doel om inzicht te krijgen in de prestaties van de verkoop en om verbeteringen aan te brengen. Het verkooponderzoek richt zich op verschillende aspecten van de verkoop, zoals de verkoopvolumes, de verkoopkanalen, de verkoopkosten, de klanttevredenheid en de effectiviteit van de verkoopstrategieën.

Er zijn verschillende methoden om verkooponderzoek uit te voeren, zoals het verzamelen van verkoopgegevens, het uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoeken en het analyseren van verkooptrends. De resultaten van het verkooponderzoek kunnen worden gebruikt om beslissingen te nemen over productontwikkeling, marketing, verkoop en klantenservice.

Het doel van verkooponderzoek is om inzicht te krijgen in de factoren die de verkoop beïnvloeden, en om te bepalen hoe deze factoren kunnen worden aangepakt om de verkoop te verbeteren. Hierdoor kunnen bedrijven hun verkoopstrategieën optimaliseren, hun producten en diensten verbeteren en de klanttevredenheid verhogen.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.