The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Prijsonderzoek

Wat is een prijsonderzoek?

Een prijsonderzoek is een onderzoeksproces waarbij informatie wordt verzameld over de prijzen van producten of diensten, met als doel om te bepalen of de huidige prijzen concurrerend zijn en of er aanpassingen nodig zijn om het product of de dienst aantrekkelijker te maken voor de consument.

Bij een prijsonderzoek worden de prijzen van concurrerende producten of diensten verzameld en geanalyseerd, evenals de factoren die bijdragen aan de prijsstelling, zoals de kosten van productie, de waarde die de consument aan het product of de dienst hecht en de verkoopstrategie van het bedrijf.

De resultaten van het prijsonderzoek kunnen worden gebruikt om beslissingen te nemen over de prijsstrategie van het bedrijf, zoals het aanpassen van de prijzen om concurrerender te zijn, het bieden van kortingen en aanbiedingen om de verkoop te bevorderen of het verhogen van de prijzen om de winstgevendheid te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat prijsonderzoek niet alleen moet richten op het verhogen van de winstgevendheid, maar ook op het bieden van waarde aan de consument en het onderscheiden van het product of de dienst van de concurrentie.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.