The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Marktsegmentatie

Wat is marktsegmentatie?

Marktsegmentatie is het proces waarbij de markt wordt opgedeeld in kleinere subgroepen van consumenten met vergelijkbare behoeften en kenmerken. Het doel van marktsegmentatie is om de marketinginspanningen te richten op de meest winstgevende subgroepen van consumenten, die vaak verschillende behoeften en voorkeuren hebben.

Er zijn verschillende manieren om een markt op te delen in subgroepen. Een van de meest voorkomende manieren is geografische segmentatie, waarbij de markt wordt opgedeeld op basis van geografische kenmerken zoals locatie, regio of klimaat. Demografische segmentatie is een andere veelgebruikte methode, waarbij de markt wordt opgedeeld op basis van demografische kenmerken zoals leeftijd, geslacht, inkomen en opleiding. Psychografische segmentatie houdt rekening met de psychologische kenmerken van consumenten, zoals hun persoonlijkheid, waarden en levensstijl, terwijl gedragssegmentatie zich richt op het gedrag van consumenten, zoals hun koopgedrag en merkvoorkeuren.

Marktsegmentatie helpt bedrijven om hun producten en diensten aan te passen aan de behoeften en voorkeuren van specifieke subgroepen van consumenten, wat kan leiden tot hogere verkoop en winstgevendheid.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.