The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Recessie

Wat is een recessie?

Een recessie is een economische term die wordt gebruikt om een periode van vermindering van de economische activiteit aan te duiden. In het algemeen wordt een recessie gedefinieerd als een daling van het bruto binnenlands product (bbp) gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen.

Tijdens een recessie worden bedrijven vaak geconfronteerd met een afname van de vraag naar hun producten en diensten, waardoor ze mogelijk minder winst maken en minder investeringen doen. Dit kan leiden tot een verhoogde werkloosheid, een daling van de consumentenuitgaven en een vermindering van de economische groei.

Recessies kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals financiële crises, veranderingen in de consumentenvraag, politieke onrust, internationale handelsspanningen, enzovoort. Overheden en centrale banken proberen vaak te reageren op een recessie door beleidsmaatregelen te implementeren die de economische activiteit kunnen stimuleren, zoals het verlagen van rentetarieven, het verhogen van overheidsuitgaven of het implementeren van belastingverlagingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.