The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Bruto binnenlands product (BBP)

Wat is Bruto Binnenlands Product (BBP)?

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de totale waarde van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd gedurende een bepaalde periode, meestal een jaar. Het omvat alle economische activiteiten binnen de landsgrenzen, ongeacht of deze worden geproduceerd door binnenlandse of buitenlandse bedrijven.

Het BBP wordt berekend door de waarde van alle goederen en diensten die in een land worden geproduceerd op te tellen. Hierbij wordt rekening gehouden met de bruto-investeringen, de consumptie door huishoudens en de overheid, en de netto-export van goederen en diensten. Het BBP wordt vaak gebruikt als een indicator van de economische prestaties van een land en om internationale economische vergelijkingen te maken.

Het BBP is echter geen perfecte maatstaf voor de welvaart van een land, omdat het geen rekening houdt met factoren zoals welzijn, levenskwaliteit en milieukosten. Ook kan het BBP verschillen tussen landen niet volledig verklaren, omdat het geen rekening houdt met verschillen in de kosten van levensonderhoud en de koopkracht van valuta.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.