The Ecom Agency Kennisbank

Werkloosheid

Wat is werkloosheid?

Werkloosheid is de situatie waarin iemand die wil werken geen baan kan vinden. In economische termen wordt werkloosheid gemeten als het aantal mensen dat actief op zoek is naar werk, maar geen werk kan vinden. Werkloosheid kan ook optreden als gevolg van seizoensgebonden of structurele veranderingen in de economie.

Werkloosheid wordt vaak uitgedrukt als een percentage van de totale beroepsbevolking, die bestaat uit alle mensen die in staat zijn om te werken en die een baan willen. Het werkloosheidspercentage kan worden berekend door het aantal werkloze mensen te delen door de totale beroepsbevolking en dit te vermenigvuldigen met 100%.

Werkloosheid kan een negatieve invloed hebben op de economie, omdat werkloze mensen vaak minder besteden, wat leidt tot lagere inkomsten voor bedrijven en lagere belastinginkomsten voor de overheid. Werkloosheid kan ook leiden tot sociale problemen, zoals armoede en criminaliteit.

Overheden en andere organisaties proberen vaak werkloosheid te verminderen door middel van werkgelegenheidsprogramma's, het aanmoedigen van bedrijfsinvesteringen en het verstrekken van opleidingen en trainingen om de vaardigheden van werkzoekenden te verbeteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.