The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Verkoopgesprek

Een verkoopgesprek is een interactie tussen een verkoper en een potentiële klant, waarbij de verkoper probeert een product of dienst te verkopen aan de klant. Het doel van het gesprek is om de behoeften en wensen van de klant te begrijpen, en vervolgens de voordelen van het product of de dienst te presenteren om de klant te overtuigen om tot aankoop over te gaan.

Een verkoopgesprek kan face-to-face plaatsvinden, via de telefoon of online via bijvoorbeeld een chat of videoconferentie. In het gesprek zal de verkoper vaak vragen stellen om de behoeften en wensen van de klant te begrijpen, en vervolgens de voordelen van het product of de dienst presenteren die relevant zijn voor die behoeften en wensen. De verkoper kan ook bepaalde technieken gebruiken om de klant te overtuigen om tot aankoop over te gaan, zoals het creëren van een gevoel van urgentie of het aanbieden van kortingen of andere incentives.

Een succesvol verkoopgesprek leidt tot een aankoop van de klant, maar het kan ook leiden tot een follow-up afspraak of het achterlaten van contactgegevens om later nog eens te benaderen.

Reactie plaatsen