The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Terugkoppeling

Wat is een terugkoppeling?

Een terugkoppeling (ook wel feedback genoemd) is een reactie of informatie die wordt gegeven als reactie op een bepaalde actie, prestatie of uiting van een persoon. Het kan positief zijn (complimenten, lof, erkenning) of negatief (kritiek, verbeterpunten, suggesties voor verandering).

Een terugkoppeling kan worden gegeven in verschillende contexten, zoals in werk, onderwijs, persoonlijke relaties enzovoort. Het doel van een terugkoppeling is om de ontvanger te informeren over hoe zijn of haar acties of prestaties worden waargenomen en hoe deze kunnen worden verbeterd. Hierdoor kan de ontvanger zijn of haar gedrag aanpassen en verbeteren, waardoor er betere resultaten worden behaald.

Een goede terugkoppeling is specifiek, constructief, gericht op gedrag en niet op de persoon, en wordt gegeven op een respectvolle manier. Het is belangrijk dat zowel de zender als de ontvanger open staan voor de terugkoppeling en dat er ruimte is voor discussie en verdere verbetering.

Wat is een ander woord voor terugkoppeling?

Een ander woord voor terugkoppeling is "feedback."

Is het terugkoppelen aan of naar?

Beide formuleringen kunnen correct zijn, maar de meest gangbare formulering is "terugkoppelen aan." Bijvoorbeeld: "Ik ga de resultaten terugkoppelen aan het team." Het gebruik van "terugkoppelen naar" wordt echter ook begrepen en kan in sommige contexten passend zijn.

Wat is het proces van positieve terugkoppeling?

Positieve terugkoppeling verwijst naar een situatie waarin de effecten van een actie resulteren in een versterking of vergroting van die actie. Het proces van positieve terugkoppeling versterkt een bepaalde trend of ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is wanneer een toename in de productie leidt tot meer inkomsten, waardoor er meer middelen beschikbaar zijn voor verdere productie.

Wat is een remmende terugkoppeling?

Remmende terugkoppeling, ook bekend als negatieve terugkoppeling, verwijst naar een situatie waarin de effecten van een actie resulteren in een afname of vermindering van die actie. Het proces van remmende terugkoppeling helpt om systemen in evenwicht te houden en excessen te voorkomen. Bijvoorbeeld, als een temperatuurstijging leidt tot een toename van koelingsinspanningen, kan dit leiden tot een verlaging van de temperatuur, waardoor de koelingsbehoefte afneemt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.