The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Zender

Wat is een zender?

Een zender is een persoon, groep of apparaat dat informatie of een boodschap uitzendt via een communicatiekanaal, met als doel de informatie over te dragen aan een of meer ontvangers.

In het communicatieproces is de zender verantwoordelijk voor het selecteren en encoderen van de boodschap en het kiezen van het juiste communicatiekanaal om de boodschap over te brengen. De zender kan ook verantwoordelijk zijn voor het kiezen van de juiste woorden en toon om de boodschap effectief over te brengen.

Een zender kan een individu zijn dat spreekt of schrijft, een groep mensen die samenwerken om een boodschap te formuleren en uit te zenden, of een apparaat dat geautomatiseerd berichten verzendt, zoals een computerprogramma of een alarminstallatie.

Het is belangrijk dat de zender begrijpt wie de doelgroep is voor de boodschap en dat deze de boodschap op de juiste manier ontvangt. Het is ook belangrijk dat de zender zich bewust is van mogelijke ruis of storingen die de effectiviteit van de boodschap kunnen beïnvloeden en actie onderneemt om deze te verminderen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.