The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Ruis

Wat is een ruis?

Ruis is een ongewenst signaal of storing dat de communicatie tussen zender en ontvanger kan verstoren en de kwaliteit van de boodschap kan beïnvloeden.

Ruis kan verschillende vormen aannemen, zoals fysieke ruis, zoals achtergrondgeluiden of statische elektriciteit, of psychologische ruis, zoals vooroordelen of afleidingen die de ontvanger kunnen afleiden van de boodschap. Ruis kan ook worden veroorzaakt door technische problemen, zoals slechte verbindingen of problemen met apparatuur.

Ruis kan de effectiviteit van de communicatie verminderen doordat het de boodschap kan verstoren of vervormen, waardoor de ontvanger deze niet goed kan begrijpen. Om de impact van ruis te verminderen, moeten zenders proberen de kwaliteit van hun boodschap te verbeteren en het communicatiekanaal te kiezen dat het beste past bij de boodschap. Ontvangers moeten ook proberen ruis te verminderen door zich te concentreren op de boodschap en eventuele afleidingen te minimaliseren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.