The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Signaal

Wat is een signaal?

Een signaal is een fysiek fenomeen dat informatie bevat en wordt gebruikt om informatie te verzenden of te ontvangen. Een signaal kan bestaan uit een elektromagnetische golf, een geluidsgolf, een lichtstraal, of andere vormen van energie die door een communicatiekanaal worden verzonden.

In de communicatietechnologie verwijst het begrip signaal naar de informatie die wordt overgedragen van de zender naar de ontvanger. Het signaal bevat de boodschap die de zender wil communiceren en kan worden gecodeerd om de overdracht van de boodschap te vergemakkelijken en te beschermen.

Signalen kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals draadloze communicatie, radio- en televisie-uitzendingen, mobiele telefonie, enzovoort. Het is belangrijk dat de signalen die worden gebruikt voor communicatie duidelijk en betrouwbaar zijn, zodat de boodschap effectief kan worden overgedragen en ontvangen. Verschillende technieken, zoals modulatie, demodulatie, ruisreductie, enzovoort, worden gebruikt om signalen te optimaliseren en te verbeteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.