The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Stair-step

Wat is stair-step?

Stair-step is een verkoopmodel dat veel wordt gebruikt in de directe verkoopindustrie. Het model is gebaseerd op het idee dat distributeurs worden beloond op basis van hun verkoopprestaties en dat ze hogere beloningen kunnen verdienen naarmate ze hogere verkoopvolumes bereiken.

Bij het stair-step model krijgen distributeurs een commissie op basis van de verkoop die ze persoonlijk genereren. Naarmate ze hogere verkoopvolumes bereiken, kunnen ze echter ook bonussen en andere beloningen verdienen, zoals reizen en prijzen. Naarmate distributeurs hogere rangen bereiken, worden de beloningen hoger en kunnen ze ook commissies verdienen op de verkoop die door hun downline wordt gegenereerd.

Een belangrijk kenmerk van het stair-step model is dat de beloning van distributeurs vaak afhankelijk is van de verkoopprestaties van hun downline. Hierdoor worden distributeurs gestimuleerd om hun downline te helpen bij het behalen van hogere verkoopvolumes, wat kan leiden tot een cultuur van samenwerking en teamwerk binnen een organisatie.

Het stair-step model kan effectief zijn omdat het distributeurs motiveert om hogere verkoopvolumes te behalen en hun downline te ondersteunen bij het behalen van hun eigen verkoopdoelen. Het kan echter ook uitdagender zijn dan andere verkoopmodellen, omdat distributeurs soms gedwongen worden om producten te kopen om hun eigen verkoopvolumes te verhogen en hogere beloningen te verdienen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.